Tr İstanbul Ankara Pzt - Cmt 9:00-18:30 +90-212-483-26-11 +90-553-238-03-35 Pzt - Cmt 9:00-18:30 +90-212-483-26-11
#165
TÜV İndeksi
ISO 20022
Standartlar
İLETİŞİM
BORADEN Blog Yeni Nesil Ödeme Sistemleri

Yeni Nesil Ödeme Sistemleri

Kayıt: 30.10.2019

Dijitalleşen dünyada internet artık bütün şirketler için önemli bir satış ve pazarlama kanalı. Bugün özellikle perakende satış yapan pek çok işletme için konvansiyonel yöntemlerin yanında internet artık olmazsa olmaz nitelikte bir araç. Sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla birlikte bu araç çok daha rahat kullanılabilir hale geldi. Şu an Türkiye’de internet üzerinden yapılan ticaret her ne kadar gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında geride kalmış olsa da bu büyük bir potansiyelin de göstergesi.

E-ticaret alanına giriş yapacak şirketlerin elbette ki belirli bazı operasyonel süreçleri göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Bunların başında tabii ki ürünlerin listelenip özelliklerinin belirletileceği bir internet sitesi kurmak geliyor. Kurulacak e-ticaret sitesi; içerik yönetimi, güvenlik ve teknik geliştirmeler, stok ve dağıtım yönetimi, müşteri ilişkileri ve satış sonrası hizmetler gibi iş akışlarını ortaya çıkarıyor. Bununla beraber olarak, satışlar sonrası ödemelerin sağlanması için bankalarla yapılacak anlaşmaların gerekliliği ortaya çıkıyor. Her ne kadar uzun gibi gözükse de bu süreçler artık pek çok işletme tarafında kısa zamanda gerçekleştiriliyor ve internet girişimleri ortaya çıkıyor.

Özellikle büyük ölçekli işletmeler için oldukça uygulanabilir olan bu süreçler, daha küçük ve hâlihazırda var olan satış kanallarına paralel olarak interneti de eklemek isteyen nispeten küçük boyutlu işletmeler için zorluklar ortaya çıkarabiliyor fakat ödeme sistemleri alanındaki gelişim ve yeni dijital girişimler bu alanda da büyük kolaylıklar sağlıyor.

Yeni dönemde ortaya çıkan ödeme sistemi girişimleri bu alanda işletmeleri hedef alan yepyeni ürünlerini kullanıcıların deneyimine sunuyor. Özellikle e-ticaret sitesi kurma gibi operasyonel anlamda ağır bir iş yükünden kurtulmak isteyen şirketler kolay ödeme sistemleriyle tanışıyor. Popüler uygulamalardan biri sistemi şöyle özetliyor: “Müşterilerinizden ödemelerinizi mail order, havale/eft veya nakit olarak alıyorsanız, güvenli ödeme sayfasını kullanarak kolayca tahsil edersiniz. Üstelik web siteniz olmasa da müşterileriniz güvenli bir kanal üzerinden kredi ve banka kartı ile ödeme yapar. Herhangi bir teknik geliştirmeye gerek yoktur, kullanıcı ekranından müşterilerinize kolayca ödeme isteği gönderir, işlem durumlarını takip edersiniz”.

Kolay ödemede iddialı bir hizmetle ortaya çıkan uygulamalardan biri de aynı zamanda e-ticaret devi HepsiBurada’ya bir girişim olan HepsiPay. Türkiye’nin en eski ve önemli girişimlerinden biri olan HepsiBurada, yıllar içinde edinilmiş tecrübesini bir ödeme sistemi platformu dahilinde yeni girişimcilere sunuyor. Yaklaşık iki yıl önce hizmete giren bu girişimin, zaten çok hareketli olan yeni nesil ödeme sistemleri ekosisteminde yeni bir soluk olup rekabete olumlu katkı yapması kullanıcılar açısından verimliliği artırıcı bir gelişme olacaktır.


Boraden Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş. Temelleri 1993 yılında atılmış olup, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel sektör, gerçek veya tüzel kişi kuruluşlarına; Bağımsız Denetim, Yeminli Mali Müşavirlik, Muhasebe Sistemleri Kurulması ve sürdürülmesi, Mali ve Hukuki Danışmanlık, Yönetim Danışmanlığı, Finansal Raporlama ve Veri Analiz Sistemlerinin Kurulması ve Diğer Genel Hizmetleri konusunda uzmanlaşmış deneyimli ve yetkili 50'ye yakın kadrosu ile hizmet sunmaktadır.

Paylaşın